O nama

EUROGUMA d.o.o. – Društvo za proizvodnju, trgovinu i usluge Sarajevo, započelo je sa radom 1996 godine pod nazivom osnivačke tvrtke Tehnoguma d.j.l. Izmjenom registracije, od 1997 godine, firma posluje pod sadašnjim nazivom.

Od samog početka Euroguma d.o.o. je svoje aktivnosti usmjerila prema proizvodnim pogonima, specijalizirajući svoju djelatnost u trgovini, proizvodnji i uslugama vezanim za gumenotehničku robu, zaptivne materijale i tehničke plastike. Ozbiljnim pristupom svakom kupcu, iznalaženjem kvalitetnih rješenja i uz veliku radnu disciplinu, dostignuta je visoka kvaliteta usluga, konkurentnost i kao najbitnije, povjerenje kupaca i dobavljača.

Prepoznavajući potrebe svojih klijenata te šireći poslovanje na više od 4.500 privrednih subjekata, Euroguma zadnjh godina zauzima primat u Bosni i Hercegovini u isporuci gumenih transportnih traka, tehničkih guma, gumenih cijevi, industrijskog remenja, polikarbonatnih, akrilnih i brtvenih ploča.

Program preduzeća se vremenom dopunjavao i prilagođavao potrebama tržišta, tako da je 2003 godine aktiviran odjel za završne radove u građevinarstvu, specijaliziran u trgovini i ugradnji gumenih, PVC i tekstilnih podnih obloga za javne objekte, te parketa u individualnoj i javnoj stanogradnji. Izborom i ponudom visokokvalitetnih materijala, uz tim certificiranih podopolagača, postali smo partneri respektabilnim građevinskim firmama, te direktni ugovarači i izvođači radova na mnogim poznatim objektima širom Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Danas tvrtka zapošljava 25 kvalificiranih radnika, posjeduje svu potrebnu infrastrukturu, adekvatne poslovne, skladišne, proizvodne i servisne prostore, strojni i vozni park, te drugu potrebnu opremu za obavljanje djelatnosti preduzeća.